Eğitim Semineri Duyurusu

27-28-29 Mart 2019 Tarihinde odamız tarafından  HACCP EĞİTİM SEMİNERİ düzenlenecektir. Katılmak isteyen katılımcılar 0530 150 93 42 numaralı GSM numarasından iletişime geçerek ön kayıt yaptırması gerekmektedir.

Seminerimiz Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlenecektir.

Katılım formuna BURADAN ulaşabilirsiniz.

HACCP EĞİTİM PROGRAMI

( Toplantı Salonu,  27-28-29 Mart 2019)

 

Proje Koordinatörü:  Prof. Dr. Bülent MUTLUER

Tarih Saat Konular Eğitici Adı-Soyadı
 

 

 

 

 

 

 

 

27.03.2019

09:00-09:30

 

Tanışma & Çay ve Kahve İkramı Katılımcılar
09:30- 10:00 Açılış Konuşmaları     

 

Ankara Vet. Hek. Odası

Bşk. Hüseyin Tanrıverdi

10:00-10:45 Gıda Güvenliği ve Hijyeni  
 

11:00-11:45

 

Gıda Güvenliği ve Hijyeni

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ

12:00-12:45 HACCP Genel Prensipleri,

HACCP ile ilgili prensip, kavram ve yöntemler

 
10:40-12:55 Yemek Arası  
 

13:00-13:30

 

HACCP Sisteminin Faydaları,

Ürünün tanımlanması,

HACCP ön koşul programları

HACCP planının geliştirilmesi

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ

 

 

13:45-14:30

 

Tehlike Nedir? Potansiyel Tehlikelerin Belirlenmesi, Tehlike Analizi, Gıda Hijyeni ve Gıda Güvenliği

 
 

15:00-15:45

 

Çay & Kahve Arası

 

 

 

 

16:00-16: 45

ISO-22000 Gıda Güvenliği

HACCP Planı Nedir? HACCP Planının Oluşturulması, Kritik Kontrol Noktaları ve Kritik Limitlerin Belirlenmesi

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ

 

 

17:00-17: 30

 

Kritik Kontrol Noktası için Kritik Limitleri Belirlemek, Kritik Kontrol Noktası için İzleme Faaliyetlerinin Oluşturulması,

Kritik Kontrol Noktası için Düzeltici ve Doğrulama  Faaliyetlerin Oluşturulması.

Dokümantasyon ve Kayıt Sisteminin oluşturulması

 
17:30 Kapanış &  Soru – Cevaplar

 

Eğitimciler-Katılımcılar

 

Proje Koordinatörü:  Prof. Dr. Bülent MUTLUER

Tarih Saat Konular Eğitici Adı-Soyadı
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.03.2019

09:30-10:15

 

 

-Sanitasyon ve Temizlik Uygulamaları

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ

 

10:30-11:15

 

Personel Hijyeni ve Uygulamaları

 

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ

11:15-11:30 Çay & Kahve Arası  
 

11:30-12:30

 

-Haşere Kontrolü ve Önemi

Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ

 

     
12:30-13:15 Gıda Mevzuatına Bakış Prof. Dr Bülent MUTLUER
 

14:00

 

 Öğle Arası

 
 

14:00-14:45

 

Gıda İşletmelerinde Sanitasyon ve HACCP Jenerik Model Uygulamaları

 

 

Prof. Dr Bülent MUTLUER

 

15:00-15: 45

 

Mezbaha Hijyeni ve HACCP uygulamaları

Kırmızı et kesim işletmeleri için jenerik HACCP modeli

Parçalama tesisleri için  jenerik HACCP modeli

 

Prof. Dr Bülent MUTLUER

16:00-16:45 Kontrol ve Denetim

Sınav

Prof. Dr Bülent MUTLUER
 

17:00

Kapanış &  Soru – Cevaplar

 

 

 

 

 

29.03.2019

 

 

10:00-12:00

 

 

 

– Uygulama

Metro Gross Market -Batıkent

( Batı Sitesi Mah., Fatih Sultan Mehmet Bulv. No:550, 06370 Yenimahalle/Ankara )

 

Prof. Dr. Ufuk TANSEL   ŞİRELİ