Duyurular

1 Haziran Dünya Süt Günü

Her yıl 1 Haziran’da kutlanan Dünya Süt Günü, süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı ve dengeli beslenmedeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Dünya Süt Günü’nün 2025 yılı teması “Süt Ürünlerinin Gücünü Kutlayalım” olarak belirlenmiştir.

Ülkemiz, sahip olduğu hayvancılık potansiyeli ve köklü gıda kültürüyle, süt üretimi ve geleneksel süt ürünleri bakımından önemli bir konumdadır. Yoğurt, peynir, ayran, kefir gibi süt ürünleri hem kültürel mirasımızın bir parçası hem de sağlıklı yaşamın temel bileşenlerindendir.

Süt ve süt ürünleri;
• Çocukluk döneminden itibaren sağlıklı büyüme ve gelişim,
• Bağışıklık sisteminin desteklenmesi,
• Kemik ve kas yapısının güçlendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu ürünlerin sofralara güvenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda ulaşmasında, hayvansal üretimin her aşamasında görev alan veteriner hekimlerin katkısı hayati öneme sahiptir.

Kültürümüzün, sağlığımızın ve sofralarımızın ayrılmaz bir parçası olan süt ürünlerine sahip çıkalım. Süt ürünlerinin gücünü tanıyalım, koruyalım ve gelecek kuşaklara birlikte taşıyalım.
Üreticiden tüketiciye herkes için daha güvenli, daha sağlıklı bir gelecek inşa edelim.